Que no s'aturi l'espectacle!
"Actores, bajen del escenario!" (prova de càrrega a l'escenari de la Gorga! 80 persones i va aguantar!)

 

 

El dia 14 de juny es va celebrar el dinar del Cinquantenari de la Gespa a Can Pere Tià, amb una autèntica exhibició de cuina a càrrec de bona part dels 64 membres de Gespa que hi varen assistir, culminada per una magnífica fideuà elaborada per un puffessional inqüestionable. Posteriorment va tenir lloc una desfilada de bosses a càrrec dels membres més agosarats de la entitat, així com d'un seguit d'altres activitats d'esbarjo.  Aquí en queda el testimoni.

 

 

 

 

Brillant estrena de "El teló de Palamós"

 


Prèviament a la projecció, es va efectuar el sorteig entre els participants a la Gincama de tavernes.
 

El 29 de maig a la Gorga es va estrenar "El teló de Palamós. Els primers cinquanta anys de la Gespa", un documental produït, dirigit i rodat per Josep Serra i Núria Castejón, i que fa un recorregut pels primers cinquanta anys d'història de la nostra entitat. Un treball on han participat una seixantena de membres i exmembres de la Gespa (entre els quals els mateixos productors) i que transita per àmbits tan diversos com la memòria, l'emoció, l'humor o la música. El públic de la Gorga va dedicar-hi un calorós aplaudiment a la fi de la projecció.

 

En Josep Serra i la Núria Castejón, presentant el documental que han rodat per el 50enari de la Gespa
 

 

Els primers anys: els Pastorets (1967)

Amigues, amics: estem d’aniversari!

Fa cinquanta anys, els pioners de Gespa van començar a fer teatre. Des de llavors ha plogut molt. Hem crescut. Ens hem fet grans. Hem incorporat nous actors i bons col·laboradors. Hem gaudit molt fent teatre i voldríem pensar que el públic també ha gaudit amb les nostres actuacions.

Celebrem que fa cinquanta anys que vam néixer com a grup teatral. I ho fem per homenatjar aquells que en van ser els iniciadors, per celebrar que tanta gent s’ha unit al nostre projecte, per anunciar molts anys més d’espectacle i per agrair al públic la fidelitat amb què ens ha seguit durant tos aquests anys.

La festa de l’aniversari de Gespa és la festa de tots: del públic i dels actors. El teatre no seria possible sense els uns i els altres. La celebració de l’aniversari necessita la calidesa del vostre suport.

Us convidem a participar en tots els actes que es faran durant el 2015. Seguiu-ne la programació.  La Gespa som tots!

Els fundadors: Ramon Sarquella i Ramon Serra

 


David Sagrera  presenta
el Cinquantenari a Ràdio Palamós

 

GESPA REP LA MEDALLA DE LA VILA EN UN ACTE PLE DE SORPRESES I D'EMOCIONS

Com a prèvia als actes del Cinquantenari, La Gespa va rebre el dia 20 de març la Medalla de la Vila en un acte celebrat a La Gorga, presidit per l'alcaldessa i els regidors, i que va estar ple de sorpreses i d'emotivitat. Sens dubte la perla de la nit va ser l'entranyable actuació del personal de l'àrea de Cultura i Patrimoni, que, de la ma de Jordi Fuentes va fer un brillant debut teatral, amb una intervenció que va emocionar profundament als membres de la Gespa, que els seguien des de la Platea. A destacar també la presència-sorpresa del director teatral Joan Lluís Bozzo, "palamosí de cap de setmana" segons les seves paraules, que ens va encoratjar a seguir endavant cinquanta anys més i que es va autoconvidar als actes del Centenari. Finalment cal destacar el brillant parlament del nostre president, que va agrair el guardó citant al Cyrano de Bergerac i comprometent-nos a tots plegats cap a un futur ple d'optimisme. Un acte per recordar que es va acabar amb tots els membres de Gespa a dalt de l'escenari de la Gorga, que és el seu territori natural... Des d'aquí, el nostre 'agraïment a tots els qui el van fer possible.
 


Discurs d'agraïment del president

 
La emotiva participació a l'acte del personal de l'Àrea de Cultura i Patrimoni El discurs d'agraïment del president de GespaTeatre

 

 

 

 

 

 

 
Acte inaugural (27 de març de 2015)


Per amor a l'art - 50 anys de Gespa
Radio Palamós a Vimeo

 

   

 

 

   
Inauguració de la exposició Visita guiada virtual

i també...

LA GINCAMA DE TAVERNES,
una col·laboració de les tavernes de Palamós
amb el Cinquantenari de GespaTeatre.


escolteu la falca de ràdio

 

"EL TELÓ DE PALAMÓS",
 un documental produït per Josep Serra i  Núria Castejón
sobre els primers cinquanta anys de GespaTeatre.
(presentació el 29 de maig a la Gorga)

un moment del rodatge

 

 

Ja heu sentit la cançó del Cinquantenari?

TEATRE AMATEUR
Música: Martí Camós
Lletra: Telma Romaní

Intèrprets: Imma Presas i Carles Casanovas

(descarregar la lletra - pdf)

(descarregar playback)

 
 

 

I a falta d'una cançó del Cinquantenari, dues!
Aquí en teniu una altre:
 GESPA EN EL CAMÍ
Música i lletra: Enric Marsal

Intèrpret: Imma Presas

(descarregar la lletra - pdf)

Ja heu vist l'Auca del Cinquantenari?

Dibuixos: Joan Aliu
Textos: Joan Gasull

 

 L'Ajuntament de Palamós aprova per unanimitat
 concedir la Medalla de la Vila a GespaTeatre

El proper 20 de març es farà a La Gorga l’acte
solemne de lliurament de la Medalla de la Vila


La notícia, a Costa Brava TV

 

 Èxit en l'estrena de  Moll, molt moll

 

Amb la Gorga gairebé plena ha tingut lloc la darrera estrena de GespaTeatre. La reposició de Moll, molt moll, l'obra que el 2002 va representar la represa de la nostra activitat, va ser molt ben acollida pel públic de Palamós, que va gaudir de la representació i va xalar amb algunes de les escenes "mítiques" de la peça.

 

 

 

Com a cloenda dels actes del Cinquantenari de la Gespa, torna a escena "Moll, molt moll", l'obra que l'any 2002 va marcar l'arrencada de la darrera etapa de la nostra companyia. Escrita per Telma Romaní a partir d'un projecte col·lectiu, es va estrenar per commemorar el centenari de la col·locació de la primera pedra del Moll nou. L'obra fa un recorregut, sentimental a estones, humorístic d'altres vegades, per la història de Palamós des de començaments del segle XX. Gespa ha volgut fer-ne la reposició i regalar-la al públic de Palamós com a penyora d'agraïment pel seu suport incondicional al llarg de tots aquests anys: un suport que ens ha permès encarar el Cinquantenari amb tota la vitalitat i amb la il·lusió renovada. Per aquesta raó, totes les funcions son gratuïtes.