La Cuina de la Gespa

 

A la Gespa sempre tenim els fogons encesos i això és el que s'està coent ara mateix: aquests són els projectes en curs per aquesta temporada.

 

en gira

Allà on viuen els records
(...com fulles sota el teu vidre al forat profund)
de Marc Boix

13 d'octubre a les 21h. al Teatre de Bescanó
14 d'octubre  a les 18 h. al Teatre Fontova de Calonge

Des que recordo, sempre se m’ha fet estrany. Però no és ben bé això. En aquesta casa n’hi ha moltes, de coses poc corrents, però jo sempre les he vist, i diuen els pares que quan varen venir a viure aquí ja hi eren...

Però amb això no tenia la mateixa sensació. Més que estrany, era misteriós. En certa manera, em feia respecte, fins i tot diria por.

Quantes vegades no m’havia espantat, quan hi veia alguna cosa que es movia o creient que hi havia un desconegut observant-me, i després m’adonava que era simplement el meu reflex.

Ah, és clar, no ho he dit! (riu discretament) El misteriós objecte és un mirall (es tomba per senyalar-lo), aquest mirall.

Repartiment:  

Aina Tauler, Sònia Farran, Pere Deulofeu, Alejandro Planas, Mercè Pujadas, Josep Miralles, Gemma Palet, Miquel Carós i Marta Riera .

Vestuari: Mercè Pujadas, Marta Riera, Sònia Farran
Espai escènic i il·luminació: David Sagrera

Direcció: Marc Boix

 

 

 

estrena març 2019

Com dir-ho?
de Josep M. Benet i Jornet

 

És de nit i plou. Plou molt. Sense parar. Un professor i la seva alumna parlen. Malentesos, mitges veritats, coses no dites o dites a mitges. Com dir-ho? Un text sobre el poder guaridor de les paraules. Sobre com les paraules ens poden fer devallar a l'infern, als inferns que tots arroseguem a l'interior. I de com també són les paraules l'únic que ens en pot salvar...

amb
Anna Ferrer
Jordi Massoni

direcció:
Àngels Dalmau
David Sagrera


espai escènic:
David Sagrera

 

estrena desembre 2019

L'art de la comèdia
d'Eduardo de Filippo

 

Anys 60 del segle XX. En una ciutat de províncies italiana, el nou prefecte es disposa a rebre les visites del seu primer dia de feina. Per distreure's una estona, acceptarà escoltar el director d'una tropa ambulant que ha perdut el seu teatret a causa d'un incendi, i que pretén convidar-lo a assistir al seu espectacle per tal que el nou dirigent, amb la seva presencia, demostri a la ciutadania que aquell art encara té una gran importància social. Després d'una apassionada controvèrsia en que polític i humorista només faran paleses les seves desavinences, l’artista s’endurà per error la llista de visites que encara ha de rebre el prefecte, i sortirà per la porta amenaçant de fer que la seva família teatral converteixi aquella sala d’audiències en una zona d'incerteses sobre les diferents realitats que des d'aleshores visitaran l’espai públic. 

L'art de la comèdia és un dels més brillants homenatges que s'han fet mai a l'art del teatre i planteja un debat que encara resulta perfectament vigent sobre la funció de les arts escèniques en la nostra societat.

El mateix equip que va estrenar Tots eren fills meus el 2016 canvia radicalment de registre i es posa al davant d'aquesta obra mestra de la comèdia contemporània.

Amb: Àngels Dalmau, Elena Buxeda, Anna Ferrer, Gemma Palet, Marta Riera, Xavi Salvadó, Xavi Casanovas, Pep Oliu, Martí Pàmies, Joan Sarquella i Juli Estanyol.

Espai escènic i adjunt a direccíó : David Sagrera

Direcció: Jordi Massoni

 

en preparació

6:66
de Marc Boix

 

 

 

 

 

Què passaria si, quan vas al lavabo t'hi trobes un cadàver?

I si a sobre, és algú que no havies vist mai...?
I si, a més, algú de la família sí que el coneix...?
I si, a sobre, el mort, quan era viu, feia no sé què amb la teva dona...?

I si, per més INRI, et despertes de matinada i són les 6:66...?

 

Repartiment: Pere Deulofeu, Mercè Pujadas, Isabel Aymerich, Mary Hortal, Lluís Aymerich, Mar Caulas, María Martín, Marc Boix.

Música: Pau Boix

Text i direcció: Marc Boix

 

en gira

Pompeu Fabra, l'homenot

4 d'octubre a les 19.30h al Centre Cultural Ca l'Anita de Roses

9 d'octubre a les 20h a la Biblioteca Municipal de
 La Bisbal d'Empordà

26 d'octubre a les 19h a la llibreria Vitel·la de
L'Escala

8 de novembre 19.30h a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou de Palamós

18 de desembre a les 19h al Casal Cívic de
Banyoles

(Properament a Figueres i a Palafrugell)

 

Amb motiu de la celebració de l'any Fabra, GespaTeatre presenta una lectura dramatitzada de fragments de "l'homenot" que Josep Pla va dedicar a Pompeu Fabra.

Actor: Jordi Massoni

Amb la col·laboració de la Fundació Josep Pla i del Consorci per a la Normalització Lingüística

 

   

 

 

 

INICI Història de la Gespa Cronologia d'obres GespaTub: els vídeos Arxiu fotogràfic Calaix de sastre El Galliner: fòrum @ CONTACTE @