Les Mostres de Teatre Infantil i Juvenil

 

 

 

 

UNA MICA DE HISTÒRIA DEL TEATRE INFANTIL

 L´any 1974 es va celebrar  a Palamós el I Concurs de Teatre Infantil, organitzat per Gespa, amb la intenció de fomentar l'interès pel teatre amateur entre els alumnes de les escoles de la vila. Posteriorment es va decidir de canviar el format de Concurs, per Mostra de Teatre Infantil, per intentar minimitzer l'esperit competitiu, atorgant-me, això sí, unes mencions en els diferents apartats (actor, actriu, direcció, escenografia), que es mantenen encara avui.  La Mostra sempre va patir alts i baixos deguts, bàsicament a temes pressupostaris (finançava l'Ajuntament), agreujats posteriorment per la mancança d'una infraestructura suficient, amb el tancament del Conchs per l'amenaça de ruïna.

Va ser al any 1982 que l´ Ajuntament de Palamós no aprovà el pressupost de la Mostra: tres mesos després de la seva presentació, encara no havia passat pel Ple. La única explicació que rep Gespa, per part de Josep Ferrer , aleshores regidor de cultura, és que “se n’havia oblidat”. Fins l’any 1984 l´Ajuntament no torna aprovar  pressupost per a la Mostra,  però els problemes foren aleshores deguts a la manca de local per assajar i per representar les obres, ja que  el cinema Conchs  estava ocupat per actes electorals.

La única solució viable va ser representar les obres al pati interior  de les Galeries Carmen, amb una precarietat absoluta de medis i amb una acústica totalment deficient. Degut a la manca de suports i molt a contracor, la Mostra es suspèn fins l'any 2000, en que, amb la  inauguració de La Gorga i el renaixement de Gespa, es reprèn l'activitat amb la il·lusió renovada i amb els mitjans necessaris. Actualment es pot dir que  la Mostra gaudeix de bona salut. Gespa s'ocupa cada any de la organització, de constituir el Jurat i de fer una actuació per a la mainada participant en l'acte de cloenda.  L'any 2008 es baten tots els rècords de participació, tant pel que fa a nombre de grups com a nombre de joves actors, fet que ens deixa entreveure un futur optimista.
 


veieu fotos aquí

 

 

 

 

 

Les mostres del 2021

 

Podeu veure tots els vídeos en els següents links:

 Curts Infantils: https://bit.ly/32Zv9uf

Curts Juvenils: https://bit.ly/3u8scn5

 

Per segona vegada, la situació sanitària ens obliga a suspendre les Mostres tal com les coneixem. Enguany, però, intentarem donar-hi la volta i convoquem la 1a. Mostra de curts de Micro Teatre virtual.

 

(edicions anteriors)

 

 

 

Les primeres edicions

 

     

 

TRES FARSES FRANCESES (1974)

 

LA BÓTA DE SANT FERRIOL

 

BERNAT, ENDEVINA QUI T'HA TOCAT