desembre de 2012

L' A M A N T

de Harold Pinter

 

 

 

 

clip promocional

 


fotografies

 

Harold Pinter neix el 10 d'octubre de 1930 al barri londinenc de classe obrera de Hackney, El 1944 cursa estudis a la Royal Academic of Dramatic Art durant dos semestres. La dècada dels 60 el consagren com a figura influent del teatre britànic dintre tota una generació de dramaturgs.

El seu estil s'ha anomenat "teatre de l'absurd" -iniciat per Beckett, lonesco i Genet.

L'obra de Pinter, barreja de realisme i misteri, no porta explícit cap missatge moralitzant, sinó que més aviat tracta de reflectir un món amenaçador i violent que neix de la pròpia naturalesa humana i de les contradiccions de la nostra societat.

A més d'autor dramàtic, Pinter ha escrit guions per a cinema, obres curtes per televisió i radio, ha dirigit més d'una trentena de produccions teatrals pròpies i d'altres autors .

Membre honorari de diverses universitats, Pinter compta entre altres guardons, amb el premi Shakespeare, el premi Europeu de Literatura, el Pirandello, el David Cohen de literatura britànica, el Laurence Olivier i el Molière d'honor al conjunt de la seva carrera. El premi més important de la seva carrera, el Nobel de literatura, li és atorgat per l'acadèmia sueca l'any 2005.

Mor la nit de Nadal del 2008 a causa d'un càncer d'esòfag.

L'AMANT The Lover (1962)

El desassossec dels protagonistes neix d'un joc perillós per sortejar el tedi eròtic que desemboca en obsessió, gelosia i odis. L'espectador es sentirà atrapat en la seva confusió des de la primera escena. En el diàleg inicial de l'obra, el protagonista li pregunta a la seva dona: "Ve el teu amant avui?" La resposta d'ella és un murmuri (mmm) afirmatiu.

Deu anys de matrimoni. Infinites tardes d'adulteri. Per Sarah i Richard l'única manera de mantenir una relació saludable és un tercer element: Max. Richard accepta compartir la seva dona amb un altre home sota certes circumstàncies. D'aquesta manera, "tot esta perfectament equilibrat".

L'EQUIP DE GESPA TEATRE

DIRECCIÓ:  Carles Garrido - Àngels Dalmau
ACTORS:  Carme Ferrés - Joan Sarquella
PRESENTACIÓ:  Jordi Massoni
ESPAI ESCÈNIC:  Carles Garrido
IL·LUMINACIÓ I SO: David Sagrera
ATREZZO: Marta Riera

 

 

 

 


 

La Sala la Planeta es va omplir de gom a gom per veure l'Amant dins de la programació del Fitag 2013

 

 

 

 

 

INICI

torna a la cronologia d'obres