La idea de SECRETS DE LA VAGINA sorgeix del projecte V-day que es basa en la producció de l'obra "Els Monòlegs de la Vagina" d'Eve Ensler. En el nom, la "V" ve de "San Valentí", "vagina" i"victòria" el dia oficial de V-day és el 14 de febrer.

Cada any, entre el 14 de febrer i el 8 de març, quan se celebra el Dia Internacional de la Dona, es fan representacions d'aquest text arreu del món. En el 2007 es van celebrar més de 3000 esdeveniments en 1150 universitats i altres comunitats.

L'obra és el resultat d’entrevistes a dones de totes les edats,nivells socials, econòmics, i culturals... Deixant de banda els prejudicis, vencent la por, la vergonya, o el pudor que sempre ha fet posar al descobert “segons què...”, elles mateixes, explicant-li les vivències personals” amb” i “a través” de la vagina, es destapen el sexe per ensenyar la seva ànima. A partir d'aquestes confessions, el text s'estructura a l'entorn de la condició femenina, amb la intenció, clarament feminista, de denunciar les agressions físiques i psicològiques a les quals han estat, i, encara, estan sotmeses moltes dones. 

D'una manera intel·ligent, dinàmica i divertida es repassen clixés,comportaments, creences, i experiències d'un grup de dones en relació amb la seva vulva, i concretament amb la vagina, la part dels òrgans genitals femenins que, en aquest muntatge, es converteix en protagonista, i és explorada des de diferents perspectives.

“Els Secrets de la Vagina “és una obra provocadora, polèmica i transgressora, que denuncia, amb un indiscutible to de comèdia,a vegades properes a la tragicomèdia o l'espantall descarnat, els greuges a la sexualitat femenina, i el tracte misogin i poc respectuós que molts homes demostren envers el sexe de les dones.

Sobre l'escenari, durant l'hora i mitja que dura l'espectacle, 15dones parlen sense embuts, i sense por, del seu sexe, dels seus genitals, de la seva vulva, de la seva vagina, del seu cony... El seu discurs és valent, atrevit, desvergonyit, encoratjador, lluminós,sensual, commovedor..., i clar, molt clar!

 “El pèl púbic femení”; “Si la teva vagina es vestís, què esposaria?”; “Si la teva vagina parlés, què diria?”; “El clítoris”; “Perquè a ell li agradava mirar-la”; “La mutilació genital”; “De què fa olor la teva vagina?”, assoleixen l'objectiu principal de l'obra: divertir, emocionar i denunciar.

Amb: Alícia Andreu, Dolors Badosa, Gemma Badosa, Mercè Brull, Sònia Farran, Carme Ferrés, Margarita Flaqué, Carla Garrido, Mary Hortal, Neus Hortal, Sílvia Mielgo, Montse Orpina, Mercè Pujadas, Marta Riera, Consol Tubert.

i amb la col·laboració de  Joan Sarquella, Pitu Gorga, Joan Morera, Telma Romaní, Martí Camós, Imma Presas i Neus Olivé.

Direcció: Carles Garrido

 

 


fotografies
 


presentació a Costa Brava TV

 

 
(veure video)

 

 

INICI

 

torna a la cronologia d'obres